23.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe trei ori democrat şi o dată peledist

De trei ori democrat şi o dată peledist

Pediştii şi pelediştii reuniţi ieri pentru prima dată sub acoperiş democrat au făcut cunoscută noua conducere din Dolj a proaspătului PD-L. Algoritmul de formare a organizaţiilor judeţene pedeliste a dat în Dolj o conducere formată trei sferturi din membri democraţi şi un sfert din peledişti.

Conducerile judeţene ale PD şi PLD au dezvăluit ieri că aplicarea algoritmului stabilit în şedinţa comună de sâmbătă de conducerile PD şi PLD a scos la iveală faptul că structura de conducere a PD-L va fi formată din 21 de pedişti şi opt peledişti. Potrivit liderilor din Dolj, raportul pentru 17 dintre membrii biroului politic a fost stabilit de rezultatele la euroalegerile de pe 25 noiembrie, PD obţinând în Dolj 31,52%, în timp ce PLD a adunat 5,83% dintre sufragii. Ceilalţi membri au fost stabiliţi prin formula fixă, şapte democraţi şi cinci peledişti ocupând un loc în organizaţiile din fiecare judeţ al ţării.

Berceanu – preşedinte, Buzatu şi Marinescu – prim-vicepreşedinţi

Funcţiile atribuite la vârful filialei doljene PD-L nu au reprezentat nici o surpriză. În timp ce senatorul Radu Berceanu, care a condus până sâmbătă filiala judeţeană a PD, va fi preşedintele PD-L Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu şi deputatul Horaţiu Buzatu, fostul preşedinte PLD, au primit funcţiile de prim-vicepreşedinţi. Preşedintele Berceanu a precizat ieri că structura organizaţiei judeţene şi a celor din comune vor fi stabilite până pe 7 ianuarie, organizarea fiind împiedicată de apropierea Sărbătorilor de iarnă. „După 7 ianuarie vom avea toate aceste lucruri stabilite clar. Dorim să confirmăm procentul de 38% pe care îl avem împreună în Dolj, să conducem pentru prima dată judeţul. Credem că e posibil ca judeţul Dolj să fie condus de altcineva în afară de comunişti şi de urmaşii lor“, a spus Berceanu.

Berceanu îl vrea pe Solomon, iar Buzatu, pe cel mai bun

Liderii politici din Dolj au precizat ieri că unificarea prin absorbţie nu va împiedica în nici un fel desemnarea celor mai buni candidaţi în alegerile locale de anul viitor, scrutin pe care PD-L îşi propune să îl câştige. Prim-vicepreşedintele Horaţiu Buzatu a declarat ieri că în nici o localitate din cele 111 din Dolj, inclusiv la Craiova, nu va conta provenienţa peledistă sau pedistă, ci numai calitatea candidatului. „Scopul foarte clar al acestei fuziuni este de a crea o forţă capabilă să câştige puterea în România. Sunt ferm convins că această construcţie se va manifesta cu forţă şi din Dolj şi nu vom avea nici un fel de problemă în a ne adjudeca victoria în prima rundă electorală şi apoi în celelalte alegeri“, a precizat Buzatu.

Preşedintele Berceanu a ţinut însă să adauge că Antonie Solomon va rămâne candidatul PD-L la alegerile din vara lui 2008.

PD-L vrea 50% din primăriile doljene

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, în acelaşi timp proaspăt prim-vicepreşedinte PD-L, a declarat ieri că ţinta partidului nou-format pe Dolj este aceea de a obţine 50% din primăriile din judeţ. Marinescu a precizat că altă ţintă a pedeliştilor este consiliul judeţean, unde noua formaţiune îşi doreşte conducerea. „Trebuie să reorganizăm structurile PD-L astfel încât să avem peste 50% în alegerile locale. Asta e prima ţintă. Vrem să câştigăm consiliul judeţean şi conducerea lui şi să avem peste 50% de primari în Dolj“, a spus Marinescu.

Buzatu renunţă la trandafir până după alegeri

Dacă, la primele discuţii despre unificare, deputatul Horaţiu Buzatu s-a arătat deranjat de sigla aleasă de conducerile celor două partide pentru reprezentarea în alegeri – trandafirul, ieri, prim-vicepreşedintele PD-L Dolj s-a arătat mult mai conciliant cu privire la acest subiect. Buzatu a declarat că alegerea simbolului a fost motivată foarte bine de democratul Vasile Blaga şi sigla ar putea aduce voturi formaţiunii în alegerile de la anul. Deputatul a precizat însă că sigla partidului ar trebui schimbată după scrutinele din 2008 şi 2009, dat fiind faptul că este un simbol socialist. „Reacţia mea faţă de trandafir a fost firească, dar motivaţiile primite dinspre PD au fost foarte clare. A păstra trandafirul va fi util pentru că acest lucru se traduce în voturi. Cred că e logic ca în această fază să se păstreze trandafirul, probabil se va renunţa după aceea la această siglă“, a spus Buzatu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU